Linux je dominantan operativni sistem na serverima i u cloud okruženju. Razumevanje Linux-a vam omogućava pristup i upravljanje serverima, razvoj i implementaciju web aplikacija i rad sa različitim cloud platformama. Ovo je važno za developere i devops inženjere koji žele da kreiraju okruženje za razvijanje web aplikacija.

Uz širok spektar alata i biblioteka koji su neophodni za razvoj softvera, Linux obezbeđuje i pristup različitim kompajlerima, interpreterima, editorima koda i drugim razvojnim alatima koji vam mogu pomoći da započnete programiranje i razvijete svoje veštine. 

Takođe je poznat po svojoj moćnoj komandnoj liniji što ga čini idealnim za razvoj i automatizaciju.  Ovaj sistem je jako fleksibilan i omogućava prilagođavanje sistema prema potrebama i željama korisnika i time poboljšava efikasnost u radu.

Linux se smatra jednim od najsigurnijih operativnih sistema zbog svoje arhitekture koja pruža visok nivo zaštite. To je posebno važno za developere koji se bave razvojem softvera i aplikacija koji se bave osetljivim podacima i informacijama.

Pridružite nam se i proširite svoje znanje programiranja, poboljšajte efikasnost u radu i postanite još bolji!