Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Upravljanje projektima po PMI metodologiji i priprema za PMP ispit!

Trening je namenjen: rukovodiocima u kompaniji, rukovodiocima projekata, članovima projektnih timova, IT administratorima, sponzorima projekata, klijentima, kandidatima za PMI sertifikaciju, kao i svim ostalim kandidatima koji žele da nauče upravljanje projektima po PMI metodologiji.

Kroz teorijski i praktičan rad polaznici će imati priliku da nauče kako se efikasno upravlja projektima, od inicijacije, preko planiranja, izvršenja, monitoringa i kontrole do završetka projekta. Kako se kroz integrativni pristup upravlja obimom projekta, vremenom, troškovima, kvalitetom,  resursima (ljudskim i materijalnim), komunikacijom na projektu, rizicima, nabavkom i zainteresovanim stranama. Polaznici će naučiti kako ostvariti rezultate i ciljeve projekta u planiranom vremenu i u okviru planiranog  budžeta.

Trening se zasniva na PMI metodologiji za upravljanje projektima koju propagira Project Management Institute – PMI, kao najveće svetsko telo koje se bavi upravljanjem projektima.

Tokom 35 sati polaznici će odslušati zanimljiva predavanja i učestvovati u interaktivnim radionicama i na taj način steći odgovarajuća znanja koja će moći uspešno primeniti u praksi. Takođe, pohađanjem kursa polaznik stiče 35 bodova koji su uslov za prijavu polaganja ispita za sticanje zvanja Project Management Professional (PMP).

 

Vrednovanje PMP sertifikata u svetu

PMI PMP sertifikacija je prepoznata širom sveta kao jedna od najznačajnijih i najviše traženijih poslovnih i profesionalnih sertifikacija za projektne menadžere u svim industrijama posebno u građevinarstvu, farmaceutskoj industriji, proizvodnji i distribuciji energije, IT industriji i telekomunikacijama, finansijama, državnoj upravi i javnim preduzećima itd.

Prosečna godišnja plata projektnog menadžera koji poseduje PMP sertifikat prikazana je na narednom grafikonu:

pmp

Data source: PMI’s PMP Salary Survey Report 9th edition

 

PMI godišnje sprovodi anketu o platama projektnih menadžera koja pokazuje da projektni menadžeri sa PMP sertifikacijom dobijaju veću platu (22% više u proseku) od onih bez PMP sertifikacije (https://www.pmi.org/learning/careers/project-management-salary-survey).

 

Prosečna godišnja plata projektnog menadžera sa PMP sertifikatom u odnosu na druge sertifikate:

O značaju PMP sertifikacije govore brojke koje pokazuju da broj onih koji poseduju PMP sertifikat raste iz godine u godinu.

Više o PMP sertifikaciju možete naći na sajtu: https://www.pmi.org/certifications/project-management-pmp