Započni svoje IT usavršavanje prekvalifikacijom

Transformišemo Vaše znanje u dodatu vrednost

Sadržaj stranice je namenjen onima koji nisu upoznati sa poslovima u IT sektoru a žele da se prekvalifikuju ili steknu nove veštine u ovoj oblasti.
Kako bi postali profesionalci u it industriji potrebno je da Vaša interesovanja, karakter i predhodno stečeno znanje pretočite u dodatu vrednost. Svaka pozicija zahteva posvećenost ali i lične preferencije. Na osnovu toga možete definisati Vaš put razvoja i tehnologije koje želite da naučite. Zajedno ćemo definisati Vašu buduću ulogu i pomoći Vam da znanjem upoznate i zavolite svoj budući posao.

Frontend Developer

Frontend developer je zadužen za vizuelne i interaktivne aspekte veb-sajta, za sve ono što se vidi kada neko uđe na određenu stranicu. On kreira funkcionalni sajt koristeći kombinaciju više tehnologija (HTML, CSS, JS, itd). Jako je važno da bude kreativan, da ima timski duh i da voli da stiče nova znanja.

U zavisnoti od stepena senioriteta potredno je da poznaje:

HTML
CSS
JavaScript
React
UX/UI
Responsive Design

Redosled kurseva koje je potrebno da završiš u IT Centru:

Prijavite se

Backend Developer

Backend programer se bavi stvarima koje uključuju strukturu, sigurnost, baze podataka i upravljanje sadržajem. Najčešće koriste PHP i Python programski jezik kad su web stranice u pitanju, a jezike kao što su Java i C# kada su kompleksniji projekti u pitanju.

Pisanje koda, projektovanje baza podataka, sigurnost mreže, rešavanje problema, konstantno testiranje funkcija i kompleksno razmišljanje je ono što čini posao backend programera. Dobre komunikacione veštine su takođe plus jer je bitna dobra saradnja između ostalih članova tima na projektu.

Redosled kurseva koje je potrebno da završiš u IT Centru:

Prijavite se

Grafički Dizajner

Dizajner radi na vizuelnim prezentacijama različitih medija - kreira web stranice, banere, novinske oglase, logotipe, plakate, naslovnice magazina, video-špice, animacije itd.

Potrebno je da bude kreativna osoba koja poseduje smisao za estetiku, harmoniju i dobru kompoziciju.

Potrebne veštine:

Photoshop
Illustrator
Adobe XD/Figma
Web dizajn
UI dizajn
Digitalni marketing

Redosled kurseva koje je potrebno da završiš u IT Centru:

Prijavite se

Business Developer

Business Developer radi na razvoju i implementaciji zadataka i procedura koje omogućuju rast kompanije. Kreira dugoročne vrednosti za organizaciju u odnosu na klijente, tržišta i poslovne odnose.

Business developer mora biti kreativna osoba, da poseduje poslovnu inteligenciju, ima Project Management veštine, bude dobra u pregovaranju i prodaji i ono najbitnije - da razume samu suštinu poslovanja.

Redosled kurseva koje je potrebno da završiš u IT Centru:

Prijavite se

Game Developer

Game developer radi na razvoju mobilnih, PC i VR igara. Posao game developera može se uporediti sa poslom inženjera – razvijanje, testiranje i nadogradnja „mehanike” igrice, imajući u vidu korisničko iskustvo kao prioritet.

Poželjne osobine: kreativnost, energičnost, druželjubivost, radoznalost i fleksibilnost.

Redosled kurseva koje je potrebno da završiš u IT Centru:

Prijavite se

System Administrator

Sistem administrator se bavi održavanjem operativnih sistema servera, arhitekturom i monitoringom istih. Neretko je zadužen i za administraciju korisnika i korisničkih grupa sa raznim rolama.

Sistem administrator treba da poseduje dobru sposobnost organizacije, logičkog razmišljanja, kao i brzo donošenje ispravnih odluka u radu pod pritiskom. Sklonost ka učenju novih sadržaja i spremnost za stalno usavršavanje posebno su važne odlike.

Redosled kurseva koje je potrebno da završiš u IT Centru:

Prijavite se

Prijavite se

Lorem ipsum dolor sit, amet consectetur adipisicing elit. Ut nemo voluptatum distinctio eius? Aperiam quidem neque hic molestiae.