Cisco CCNA se smatra najistaknutijim sertifikatom koji je postao prag za mnoge kompanije koje sve vise svoju sigurnost poveravaju Cisko uredjajima. To znači da je ovaj Cisco sertifikat prvi korak za postizanje drugih Cisco sertifikacija. Mnogi kandidati teže da dobiju ovu sertifikaciju kako bi proširili svoje znanje u oblasti rutiranja i mreza.  CCNA sertifikat potvrđuje osnovno znanje o mrežnim tehnologijama. Na CCNA kursu pored velikog teorijskog znanja, koje je neophodno da bi se upravljalo CISCO opremom, steći ćete i veliko praktično znanje jer smo Vam omogućili da praktične vežbe izvodite na najsavremenijoj CISCO opremi u edukativnom centru u Nišu.

Prema podacima američkog Zavoda za statistiku rada (BLS), očekuje se povećanje zaposlenosti za 12% od 2012-2022 za tehničare za umrežavanje i administratore mreznih sistema.

Prema Robert Half Technology-u, stručnjaci za umrežavanje sa Cisco mrežnim administrativnim veštinama mogu očekivati ​​da zarađuju 9% vise iznad prosečnih zarada u industriji.