Agilno i Scrum za svakog – novi trening u IT Centru

Formalno obrazovanje ne pokriva sve zahteve tržišta za agilnim poslovima. Sve je veća potražnja za agilnim veštinama i znanjima. Upoznajte se sa agilnim načinom vođenja projekata na primeru Scruma.

Naučite koje uloge imaju:

  • Product Owner
  • Scrum Master
  • Development Team.

Trening Agilno i Scrum za svakog je odličan uvod u ovu metodologiju i namenjen je zaposlenima u kompanijama koje uvode digitalizaciju, projekt menadžerima, tim liderima, HR sektoru, biznis analitičarima, CEO i biznis owner-ima i developerima, kao i svima koji bi želeli da se upoznaju šta je agilno i šta znači Scrum, kao najzastupljenija agilna metodologija.

Na ovom treningu možete se dokvalifikovati i usmeriti karijeru ka novim trendovima u poslovanju.

Trening Agilno i Scrum za svakog ponovo u Nišu

Nakon uspešno održanog prvog Agile i Scrum treninga, IT Centar u saradnji sa kompanijom Agile Humans organizuje u Nišu jednodnevni sertifikovani trening Agilni i Scrum praktikant 30.03.2019. u hotelu Aleksandar.
Trening je namenjen:

  • zaposlenima u kompanijama koje uvode digitalizaciju
  • Project managerima, Team liderima, HR sektoru, Business analitičarima, CEO i business ownerima i developerima
  • svima koji bi želeli da se upoznaju šta je agilno i šta znači Scrum kao najzastupljenija agilna metodologija
  • svima koji bi želeli da dalje svoju karijeru razvijaju u ovom smeru i žele da se jasnije odrede u kom pravcu dalje da se usavršavaju
  • svima koji žele da se dokvalifikuju i usmere karijeru ka novim trendovima u poslovanju

Prijavite se na vreme. Broj mesta je ograničen.

Trening Sertifikovani Agile i Scrum praktikant u Nišu

IT Centar u saradnji sa kompnijom Agile Humans po prvi put u Nišu organizuje jednodnevni sertifikovani trening Agilni i Scrum praktikant 25.februara u prostorijama IT Centra u Nišu.
Agile Humans je kompanija specijalizovana za edukaciju i sertifikaciju Agile i Scrum stručnjaka, kao i za pomoć kompanijama u procesu agilne transformacije. Nakon prvih jesenjih treninga koje je organizovao u saradnji sa Scrum Alliance, za CSM i CPO stručnjake, jesenje, prve, Agile Humans je nastavio sa intenzivnom saradnjom sa Alliance-om, ali i kreirao svoj signature trening, koji predstavlja osnovni nivo i uključivanje u globalne tokove agilnih metoda. Trening “Sertifikovani Agile i Scrum Praktikant” drži Jasmina Nikolić, jedan od deset CSP Scrum Alliance u Srbiji, a namenjen je svima koji imaju neko predznanje, ili bez ikakvog predznanja o agilnom načinu rada i Scrum metodologiji. Učesnici izlaze sa kompletnom slikom o tome šta karakteriše Agilni način rada, zašto je Scrum toliko rasprostranjena agilna metoda, dobijaju naš sertifikat i mogućnost da i dalje unapređuju svoje znanje, kao i da se staramo o njihovoj karijernoj putanji, ako žele.

Ukoliko ste zainteresovani ispod se nalazi link sa više detalja o samom treningu.

Agilno i Scrum za svakog I Trening I Niš I Upis u toku

Agile Month Spring 2019-Agilnost glavni biznis trend i ovog proleća

Agilnost glavni biznis trend i ovog proleća – Agile Month Spring 2019

Agile Serbia organizuje 8. mesec agilnosti, manifestaciju sertifikacionih i nesertifikacionih kurseva, koja je javnosti poznata kao Agile Month. Agile Month se održava dva puta godišnje, na proleće i jesen. Naredni počinje u aprilu i završava se 12. juna najvećim agilnim regionalnim događajem – 4. Agile Serbia Konferencijom.

Tokom aprila i maja biće organizovano nekoliko sertifikacionih Agile kurseva. Novina od ove godine je da se najtraženiji sertifikacioni kursevi Scrum Master (CSM) i Scrum Product Owner (CSPO) održavaju u dva termina, na početku aprila i sredinom maja. Sertfikacioni Agile Leadership kurs (CAL 1), namenjen je svima koji se interesuju za agilnu transformaciju i upravljanje tim procesom, liderskim tehnikama i veštinama koje mogu da primene u organizaciji, timu kao i na individualnom nivou. Za one koji žele da svoje znanje o Agile-u i Scrum-u podignu na novi, viši nivo organizuje se jedinstven mentorski program napredni sertifikacioni Scrum Master (A-CSM) kurs koji će polaznici pratiti online prema utvrđenom rasporedu.

Sertifikacioni kursevi se održavaju u saradnji sa Scrum Alliance, krovnom organizacijom za Scrum u svetu (najčešće korišćen agilni okvir). Svi sertifikati koje polaznici steknu su međunarodno priznati. U planu je i održavanje specijalizovanih Agile i Scrum kurseva prema specifičnim potrebama timova i organizacija.

Prolećni Agile Month završiće se Agile Serbia konferencijom. Događaj će se odvijati na tri scene, gde će predavanja i radionice da vode neki od najpriznatijih Agile eksperata u Evropi i svetu. Zvezda ovogodišnje konferencije je Džef Saterlend, osnivač Scrum framework-a i potpisanik Agile Manifesta. Pored toga za učesnike je predviđen Agile Coaching Corner, kao mesto interakcije sa Agile Coach-evima i BIZ Corner, mesto gde će partneri konferencije da se predstave svim posetiocima.

Sve informacije o kursevima dostupne su na sajtu www.agile-serbia.rs , a raspored ovih edukativnih događaja na http://www.agile-serbia.rs/agile_month/spring-2019/.

Proleće 2019. – Upisni rok

Počele su prijave za obuke koje počinju od Januara. Datume početka obuka, popuste i spisak obuka možete pogledati u rasporedu.

Agile Serbia konferencija-mesto susreta agilnih lidera

Već smo prethodno najavili 3. Agile Serbia konferenciju, događaj koji će se održati 27. aprila, u Beogradu (Madlenianum). Teme su agilnost, liderstvo i razvoj softvera. Pored tema interesantnih i aktuelnih u svetu razvoja softvera, konferencija je sjajna prilika za umrežavanje zbog interesovanja velikog broja učesnika i interaktivnih sadržaja.

Preko 500 posetilaca iz više od 10 zemalja Evrope imaće priliku da čuje svetske i domaće Agile i IT eksperte. Ne samo da će čuti njihova predavanja, diskutuju sa njima i učestvuju u radionicama na tri scene, već će moći i lično da ih upoznaju u Coaching Corneru. To je prostor posebno namenjen ličnoj komunikaciji između posetilaca konferencije i Agile trenera. Posetioci imaju priliku da priđu trenerima, upoznaju se sa njima i postave im pitanja iz oblasti Agilnog razvoja proizvoda kroz petnaestominutne sesije.

Pored ove mogućnosti za bliži kontakt sa predavačima, dodatna prilika će biti match making, tj. umrežavanje preko aplikacije MatchAbout. Ova aplikacija je proizvod pokrovitelja konferencije, kompanije Puzzle Software i omogućiće prisutnima međusobnu interakciju kroz uspostavljanje kontakta, grupni čet kanal, glasanje za određene teme ili za pitanja predviđena za panel diskusiju, nagradnu igru.

Po prvi put na EPIC (glavnoj) sceni održaće se i jedna panel diskusija, koju će voditi Agile trener, Petri Heiramo. Učesnici panela biće Bob Hartman, Almudena Rodriguez Pardo, Karl Scotland i Marc Loffler, a tema „Uloga menadžera u agilnoj organizaciji“.

Ukratko ćemo predstaviti nekoliko predavača sa EPIC scene:

Bob Hartman – poznatiji kao Agile Bob; više od 30 godina u softverskoj industriji; trenirao preko 10000 ljudi; radio sa preko 100 kompanija poput Whole Foods Market, CNN, Ticketmaster, US Air Force, HBO, Northwestern University; član Upravnog Odbora Scrum Alliance za 2015. godinu.

Marcello Duarte – najbolji Agile trener u Ujedinjenom Kraljevstvu za 2014; višestruko nagrađivan na brojnim softverskim takmičenjima; kreirao najstariji PHP/BDD alat (PhpSpec) koji ima preko 11 miliona download-a do sada.

Karl Scotland – radio sa kompanijama kao što su BBC, Yahoo, EMC Consulting, Cisco; osnivač Lean Systems Society i Limited WIP Society; nagrađen počasnom Brickell Key nagradom za doprinos zajednici na Lean Kanban North America konferenciji 2013. godine.

Jesper Boeg – jedan od vodećih danskih eksperata za Agile i Lean; trenirao više od 150 timova u preko 50 organizacija, tj. više od 3000 ljudi u vezi sa primenom Agile-a, Scrum-a, Kanbana, Toyota Kata; učestvovao u organizaciji brojnih GOTO i Qcon konferencija; autor dva veoma popularna priručnika: „Real Life Scrum“ i „Priming Kanban“.

Marc Löffler – projektni menadžer u Volkswagenu i Siemensu; autor knjige „Improving Agile Retrospectives“, u izdavaštvu Addison-Wesley Professional, u seriji potpisanoj od strane Mike Cohn; sarađuje i sa kompanijama Bosch, Daimler i Audi; govornik na oko 50 konferencija širom Evrope.

Olaf Lewitz – više od 15 godina u svetu Agile-a; suosnivač TrustTemenos Leadership akademije; zajedno sa Christine Neidhardt 2016. godine objavio knjigu o liderstvu „Showing Up“.

Zbog međunarodnog značaja i vizije osnaživanja Agile i IT zajednice u Srbiji, mnoge kompanije su podržale konferenciju, a posebno se ističu: Endava (zlatni sponzor), TomTom (srebrni sponzor), Quantox (srebrni sponzor) i Scrum Alliance (specijalni sponzor).

Prijave su u toku. Požurite, rezervišite svoje mesto na vreme! Više informacija potražite na http://www.agile-serbia.rs/conference/april-2018/.

Agile Month – Sve što treba da znate o 6. Agile Month-u

Svake jeseni i proleća, održava se po jedna serija kurseva i treninga posvećenih agilnom razvoju softvera. Ovaj niz edukacija, koji traje mesec dana, poznat je IT svetu kao Agile Month. Naredni, 6. Agile Month biće april 2018.

Tokom aprila, održaće se nekoliko sertifikacionih Agile kurseva, kao i napredni treninzi. Sertifikacioni kursevi se održavaju u saradnji sa Scrum Alliance, krovnom organizacijom za Scrum framework u svetu (najčešće korišćen agilni framework). To su, pre svega, sertifikacioni kursevi za Scrum Master i Product Owner uloge. Do sada su ova dva kursa uvek bila dvodnevna. Međutim, u ovom Agile Month-u po prvi put će se održati i trodnevni sertifikacioni Scrum Master kurs (obogaćen dodatnim praksama i mnogim primerima iz svakodnevnog poslovanja). Od prethodnog Agile Month-a, uveden je i Certified Agile Leadership kurs, koji je namenjen svima onima koji bi da nauče više o Agilnoj transformaciji i vođenju tog procesa, liderskim tehnikama koje se mogu primeniti u organizaciji, timu i na individualnom nivou. Sertifikat CAL1 nakon ovog kursa takođe izdaje Scrum Alliance.

Što se tiče naprednih treninga sa programa Kontinuirane Agile edukacije, dva od tri u ovom Agile Month-u vodiće naš Agile Coach Zoran Vujkov. To su: Agile Requirements & User Stories i Agile Planning & Estimating. Sadržaj ovih treninga je usko povezan i preporučuje pohađanje oba, ukoliko polaznik nema određeno predznanje bar o jednoj od pomenutih tema. Ovi treninzi su jednodnevni, kao i napredni trening koji će voditi Marc Löffler, Agile Retrospective Masterclass.

Na kraju Agile Month-a – april 2018, tačnije 27. aprila, održaće se 3. Agile Serbia konferencija u Madlenianumu, u Beogradu. Ovo je jedan od najvećih događaja na teme agilnost, liderstvo i razvoj softvera u SEE regionu. Program se odvija na tri scene, kroz predavanja, diskusije i radionice. Dodatno, u neformalnom prostoru pod nazivom Coaching Corner, tokom celog dana učesnici mogu porazgovarati sa Agile Coach-evima. Ove godine premijerno će biti predstavljena i aplikacija za biznis match making i različite aktivacije učesnika na događaju MatchAbout, koju razvija pokrovitelj konferencije, kompanija Puzzle Software. Pored ove, brojne druge kompanije su podržale konferenciju, a ističu se Endava (zlatni sponzor), Quantox (srebrni sponzor), TomTom (srebrni sponzor) i Scrum Alliance (specijalni sponzor).

Sve informacije o kursevima i treninzima dostupne su na sajtu www.agile-serbia.rs, a raspored ovih edukativnih događaja na http://www.agile-serbia.rs/agile_month/april-2018/.

JNCIA-Junos ( Juniper Networks Certified Associate)- nova obuka u IT Centru

JNCIA kurs je namenjen mrežnim inženjerima koji već poseduje predznanje o računarskim mrežama. Poznavanjem Juniper opreme ili sticanjem nekog od Juniper sertifikata pomoći će Vam da se istaknete među mnogobrojnim mrežnim Inženjerima a samim tim omogućiti lakši put do posla i uspeh u karijeri. Detalje o samoj obuci možete videti na linku: https://www.itcentar.rs/juniper-networks-certified-associate-junos-jncia-junos/

Agile Serbia Konferencija

Agile Serbia Konferencija – svetski Agile i IT eksperti 26.maja u Beogradu

Madlenianum (Beograd) će biti mesto susreta brojnih domaćih i stranih Agile i IT stručnjaka 26. maja. Po drugi put se održava Agile Serbia Konferencija, ove godine sa temom „Agilnost i programeri“.

S obzirom na to da je u svetu i kod nas aktuelan „hajp“ oko primene agilnih metodologija na projektima, posebno u IT industriji, ovo je događaj koji nikako ne smete propustiti. Bilo da ste zainteresovani za Agile ili tehničke teme, na Agile Serbia Konferenciji ćete sigurno čuti i naučiti mnogo toga, upoznati se sa svetskim Agile i tehnološkim trendovima i imati priliku da porazgovarate sa ekspertima iz ovih oblasti.

Zvezda ovogodišnje Agile Serbia Konferencije je Dr Alistair Cockburn. Alistair je jedan od osnivača agilnog pristupa i među najvećim IT naučnicima svih vremena. Njegovim predavanjem „Let’s dive into the heart of Agile”započeće konferencija, a nakon toga će uslediti:

Adam Tornhill Poznat kao “forenzičar” za kodove; bavi se istraživanjem fenomena Tehničkog duga. Adam se ističe među naučnicima koji su najviše doprineli razumevanju evolucije koda.

Jurgen AppeloMeđu 10 najuticajnijih ljudi u Agile svetu;  #1 u Evropi; predavač i pisac; najpoznatiji po svom delu „Management 3.0“.

Edward ThompsonSenior program menadžer u Microsoftu;razvija Version Control alateza Microsoft, GitHub i SourceGearsoftvere.

Angel MedinillaMeđu najuticajnijim Agile konsultantima u Evropi i Latinskoj Americi;autor brojnih knjiga o Agilnim metodologijama, od kojih su najpoznatije “Agile Management” i ”Agile Kaizen”.

Moritz Heiber Konsultant za primenuDevOps-au ThoughtWorks-u;pomaže u rešavanjuinfrastrukturalnih i operativnihizazova u distribuiranim računarskim okruženjima.

Petri HeiramoSertifikovani Scrum Trener; Agile Coach;obučio i sertifikovao na hiljade Scrum Mastera i Product Ownera, kako u start-up kompanijama, tako i u multinacionalnim gigantima.

Pomenuti predavači će nastupiti na EPIC sceni Madlenianuma.Neki od njih će se pridružiti i interaktivnim diskusijama na DEV sceni, gde će biti i domaćih stručnjaka: Zoran Vujkov, Dejan Dimić, Zoran Horvat. Na trećoj, EXE sceni odvijaće se radionice, za one koji žele da određene teze potvrde kroz praktične primere i studije slučaja.

Specifičnost ove godine predstavlja Coaching Corner, prostor osmišljen za neformalan razgovor učesnika konferencije i predavača, odnosnoAgile Coach-eva. Prisutni će imati priliku da se pridruže ekspertima u Coaching Corner-u, pitaju sve što ih zanima, iznesu svoja zapažanja i razmene iskustva sa kolegama.

Brojne kompanije, organizacije i mediji iz zemlje i regiona podržali su Agile Serbia Konferenciju, a posebno se ističu kompanija Novomatic LS i Scrum Alliance, kao krovna organizacija Scrum-a u svetu (najčešće korišćen Agile framework).

Prijave traju još nekoliko dana. Sve informacije se nalaze na sajtu www.agile-serbia.rs/agile-conference-may-2017. Za dodatne informacije posetite Facebook, LinkedIn i Twitter stranice.