Ovaj kurs namenjen je onima koji nemaju prethodnog iskustva u programiranju, а gradivo obuhvata algoritme i osnove programiranja korišćenjem programskog jezika Kotlin.

Važnost programiranja primetna je u svim oblastima života i upravo ovaj kurs će vam pomoći da lako uočite njegovu primenu na realnim primerima. Nakon ovog kursa imaćete jasnu sliku o tome ko su programeri i čime se oni bave kao i kako da postanete i razmišljate kao jedan od njih jer programiranje nije samo kucanje koda već podrazumeva logičko razmišljanje. Programski jezik je zapravo samo alat koji programeri koriste kako bi rešili određeni problem a upravo nakon ovog kursa učenje bilo kog programskog jezika biće vam mnogo jednostavnije.

Predavanja se sastoje iz teorijskog dela na kom se upoznajemo s osnovnom terminologijom i konceptom programiranja a ubrzo nakon toga svo naučeno znanje primenjujemo na realnim primerima kako bi razvili veštine rešavanja problema.

Svi polaznici će imati prilike da na domaćim zadacima koje dobijaju nakon svakog predavanja vežbaju svoju samostalnost u radu a od svog predavača će nakon svakog pregleda rada dobijati komentare kako bi na kraju došli do što optimalnijeg rešenja.