WordPress je danas najpopularniji CMS koji pokreće preko 30% sajtova na svetu. WordPress plaforma predstavlja jedno od najfleksibilnijih rešenja otvorenog tipa (eng. open-source) koje se konstantno ažurira od strane WP zajednice, a trenutno je zastupljena sa 50% tržišnog udela. Koristeći ovu platformu možemo napraviti unikatne i veoma kompleksne sajtove bilo koje namene: online shop, blog, kompanijski sajt…

WordPress se sastoji od sledećih programskih jezika: PHP, HTML, CSS, JS i radi na MySQL bazi podataka. Neko ko poznaje ove tehnologije može od WordPress-a da napravi bukvalno svaki zahtevniji projekat i isporuči kompletno rešenje.

Ovaj kurs je rezultat  osluškivanja potreba tržišta. Preko 10.000 ponuda za posao WordPress developera postoji na Upwork-u ukoliko ste freelancer, dok se oglasi za stalno zaposlenje  svakodnevno gomilaju.

Potreba za kvalitetnim WordPress developerima je velika, a polaznici ovog kursa imaće priliku da rade na projektu koji će kasnije moći da pokažu kao svoju referencu i obezbede sebi bolju priliku za posao. Pored toga imaće i jaku osnovu za samostalan rad i konstantni napredak.

Obuka će biti sprovedena kroz praktičan rad, uz primer iz svakodnevnog poslovnog okruženja. Konvertovaćemo PSD dizajn u WordPress temu, kodirati sve obavezne i dodatne funkcionalnosti koje će povećati upotrebljivost naše custom teme. Dodaćemo opcije za podešavanje i koristiti responzivni (prilagođavajući) dizajn (eng. responsive design) kako bi web sajt bio lak za korišćenje na svim uređajima. Naučićemo kako da izradimo sajt i integrišemo najpopularniji e-commerce dodatak WooCommerce. Napravićemo novi plugin i time dodati neograničene mogućnosti sajtu, poput galerija, kataloga…